امام جمعه شیراز و استاندار فارس درگذشت پرفسور خدادوست را تسلیت گفتند



به گزارش دریافتی روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، در بخشی از پیام آیت الله اسدالله ایمانی آمده است: خبر درگذشت استاد مسلم و چشم پزشک توانمند، پرفسور علی اصغر خدادوست رحمت الله تعالی علیه، موجب تاثر و تالم خاطر فراوان گردید.
انسان شریفی که عمر و اندوخته علمی و پُر برکت خود را در راه معالجه انسان های دردمند، و تدریس و تربیت جوانان مستعد و تبدیل آنان به استادان چشم پزشکی در اقصی نقاط عالم صرف کرد، اینک با دعای خیر شفایافتگان و باقیات الصالحات خود به دیدار معبود شتافت.
امام جمعه شیراز در ادامه این پیام، فقدان این پزشک پُر تلاش را ضایعه ای مولمه برای ایران اسلامی به ویژه جامعه چشم پزشکی جهان دانسته، درگذشت وی را به خانواده و همه دوستداران این خاندان بزرگ تسلیت گفته و برای زنده یاد پرفسور خدادوست، غفران و رحمت الهی را خواستار شده است.

** پیام تسلیت استاندار فارس
استاندار فارس نیز با صدور پیامی درگذشت دکتر علی اصغر خدادوست، از جراحان برجسته چشم در سطح دنیا و از مفاخر علمی استان را به جامعه پزشکی، مردم شیراز و خانواده این پزشک شهیر ایرانی تسلیت گفت.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، در بخشی از پیام اسماعیل تبادار آمده است: ‘خبر درگذشت پروفسور علی اصغر خدادوست، افتخار جامعه علمی ایران و استان فارس و از مشاهیر چشم پزشکی دنیا، موجب تاثر و تالم شد.
تلاش های دیرپا و همه جانبه آن شخصیت ماندگار و کم نظیر علمی در عرصه چشم پزشکی که تربیت شاگردان زبردست، تعمیق علم و دانش و خدمت گسترده به بیماران را به همراه داشت، هرگز از خاطره این سرزمین پاک نخواهد شد.
امیدوارم شاگردان آن استاد چیره دست، همچنان راه و منش مرحوم دکتر خدادوست را به شایستگی تداوم بخشند.’
پرفسور خدادوست بامداد روز شنبه در یکی از شهرهای ایالت نیویورک در سن 82 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.
پروفسور علی‌اصغر خدادوست در سال 1314 در شیراز زاده شد. خدادوست استاد چشم پزشک دانشگاه‌های آمریکا بود، وی یکی از چشم‌ پزشکان ایرانی معروف در عرصه بین‌المللی است که در چندین بیمارستان معروف به عمل و پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم می پرداخت.
دکتر خدادوست به عنوان نخستین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در سال 1341 پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمرشناخته شد.
وی در این دوران علاوه بر تحصیل دردانش‌های بالینی به طور فعال مشغول پژوهش در دانش‌های پایه بود و مقاله‌های بسیاری در مجله‌های گوناگون به چاپ رساند.
پس از پایان دوران، وی یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال 1347 علی‌رغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.
او اولین پیوند موفقیت آمیز قرنیه در سال 1346 در ایران را انجام داد و نامگذاری متد Khodadoust Line در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به نام او نامگذاری شده است .
دریافت عنوان محقق برتر از (American Medical Association) دریافت جایزه چهره ماندگار چشم پزشکی از این موسسه ، دریافت جایزه IRSO، انجمن علمی چشم پزشکی ایران در سال 1392 و نکوداشت از طرف کمیسیون ملی یونسکو-ایران در سال 1393 و همچنین دراختیار داشتن کرسی پژوهشی ‘توسعه علوم جدید در چشم پزشکی’ از دیگر افتخارات دکتر خدادوست است.
7368 /6118



انتهای پیام /*