امنیت اخلاقی در اسلام از جایگاه والایی برخوردار است



به گزارش روزسه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در مراسم تواصی بحق درجمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت افزود: متاسفانه امنیت اخلاقی درجامعه مورد غفلت واقع شده است درحالیکه یکی از اهداف رسالت انبیاء و بویژه بعثت نبی مکرم اسلام (ص)، ایجاد امنیت اخلاقی و رشد فضائل در جامعه برای مردم بوده است.
وی بابیان این که امام زمان (عج) در زمان ظهورشان امنیت را درجامعه ایجاد خواهند کرد، افزود: امام صادق (ع) درتفسیرآیه ای فرموداند: تحقق آن در زمان حضرت مهدی (عج) است که ترس و اضطراب را به آرامش و امنیت تبدیل خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت با اشاره به اینکه اسلام برای امنیت اخلاقی درجامعه دستورالعمل هایی دارد، افزود: این دستورالعمل ها برای حفظ حرمت مردم است تا کسی دغدغه خاطر نداشته باشد و با آبرو و حیثیت او درجامعه بازی نشود.
وی با اشاره به اینکه غیبت کردن را می توان از دو بعد توصیه اخلاقی و حفظ امنیت اخلاقی مردم مورد توجه قرارداد ، اظهار کرد:غیبت یعنی انسان نکته ای را که در فردی وجود دارد در پشت سر او بگوید درحالی که می داند آن فرد از بیان آن ناراحت می شود.
وی از تهمت بعنوان نکته دوم یاد کرد و با تاکید براینکه گناه تهمت ازغیبت بدتر و مجازاتش بالاتر است، گفت: اسلام راه این گونه اعمال را بسته است تا مردم با آرامش خاطر زندگی کنند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید براین که انسان دارای حرمت است و هیچکس حق ندارد بی جهت آبروی کسی را در جامعه ببرد و حرمت کسی را بشکند، اظهار کرد: اگر به فردی اتهام بزنند و بعد معلوم شود دروغ بوده ازنظر قضایی قابل پیگیری است و باید اتهام زننده مجازات شود.
سخره کردن نکته سومی بود که نماینده ولی فقیه به آن اشاره کرد و با اشاره به آیه یازدهم سوره حجرات، گفت: اسلام تاکید دارد همدیگر را مسخره نکنید.
قاضی عسکر اضافه کرد: دربرخی روایات آمده است کسی که فرد ثروتمندی را به خاطر ثروتش احترام کند و انسان فقیری را به خاطر فقرش مورد اهانت قرار دهد دو سوم دینش را از دست داده است، در دین اسلام این مجازات سنگین راه را برروی حرمت شکنی افراد می بندد.
وی تصریح کرد: اهانت کردن به مردم ، حرمت شکنی و شخصیت افراد را کوچک کردن از نظر اسلام مذموم است و هیچ کس حق تعرض به دیگری را ندارد.
قاضی عسکر از سوء ظن یا بد گمانی بعنوان نکته چهارم ذکر کرد و گفت: طبق بیان قرآن برخی از گمان ها گناه است.
وی با اشاره به اینکه اهانت کردن انواعی دارد که از آن جمله فحاشی است ، اظهار داشت: روایات بسیاری داریم که انسان مومن نمی تواند فحاش و دشنام دهنده باشد.
نماینده ولی فقیه افزود: امروزشاهدیم رئیس جمهور آمریکا که فرد بی خردی است چگونه به دیگران اهانت می کند و ارزشی برای شخصیت افراد قائل نیست. قاضی عسکر اضافه کرد: این روزها وقتی به جامعه می نگریم ، می بینیم افرادی که از آنها توقع می رود این اصول را رعایت کنند متاسفانه امنیت اخلاقی را خدشه دار می نمایند وهر روزعلیه یکدیگر اتهاماتی را بیان می کنند درحالی که این کارخلاف شرع است.
وی گفت: اگر این افراد مدرک از کسی دارند باید به محاکم قضایی داده شود و تا زمانی که فرد محکوم نشده به جز در موارد خاص، نمی توان جرم او را در جامعه علنی کرد.
نماینده ولی فقیه افزود: اسلام برای این گونه مسائل راهکار و اندیشه دارد تا قبح گناه و جرم در جامعه شکسته نشود و جرم و جنایت توسعه پیدا نکند.
وی در پایان تاکید کرد: اسلام جامعه ای می خواهد که درآن همه به یکدیگر احترام بگذارند و همه افراد جامعه درهر جایگاهی از امنیت اخلاقی برخوردارباشند .
اجتمام**1193*1724*1933
تنظیم: بهروز سلطانیان * انتشار: حسین فتح الهی



انتهای پیام /*