ساماندهی 9 منطقه برای مدیریت زباله و پسماند در مازندران



علی نبیان روز چهارشنبه به مناسبت دهه فجر در نشست خبری استاندار مازندران ، دولت تدبیر و امید را دولت محیط زیستی معرفی کرد و بیان داشت: با تاکید محمد اسلامی به عنوان استاندار جدید ،فرایند ساماندهی 9منطقه مدیریت پسماند استان عملیاتی شده است.
معاون عمرانی استاندار مازندران توضیح داد: گستردگی معضل زباله در مازندران سبب شده است تا مدیریت پسماند در این استان منطقه بندی شود تا برنامه ریزی برای حل آن با سرعت و کیفیت بهتری صورت گیرد.
وی گفت: مشکل پسماند مازندران قرار است با ایجاد 2 نیروگاه زباله سوز در شهرهای ساری و نوشهر و احداث کارخانه کمپوست و زباله سوز در هفت منطقه دیگر حل شود.
نبیان با بیان اینکه با چنین برنامه ریزی ، مقرر شد تا سه هزار و 100 تن زباله روزانه تولیدی مازندران با استفاده از امکانات و تجهیزات پیشرفته ، مدیریت شود ، گفت: در حال حاضر نیروگاه های زباله سوز ساری و نوشهر پیشرفت بیش از 80 درصدی دارند.
معاون عمرانی استاندار مازندران از انتخاب محل جدید تخلیه زباله در آمل خبر داد و بیان داشت: فراخوانی برای ساخت کارخانه زباله سوز منتشر شده و چندین سرمایه گذار نیز شناسایی و در مرحله انتخاب سرمایه گذار هستیم.
گفتنی است انباشت سه دهه ای زباله در منطقه عمارت آمل از ابتدای امسال کاسه صبر تمامی طرف های درگیر از جمله محیط زیست و شرکت آب منطقه ای مازندران را لبریز کرد و آنها هشدار دادند چنانچه مدیران شهری آمل زباله را از این منطقه دور نسازند ، اجازه آبگیری سد هراز را نخواهند داد.
منطقه عمارت در نزدیکی رودخانه هراز واقع است و کارشناسان محیط زیست می گویند که شیرابه زباله از این منطقه به رودخانه هراز سرایت کرده و آب سد را در صورت بهره برداری آلوده می کند.
بر اساس اسناد موجود ، قرار بود منطقه عمارت یک سال پیش از آبگیری سد هراز زباله زدائی شود ولی در همه این سال ها با وجود دید و بازدیدهای مختلف ، اقدام نتیجه داری برای حل این معضل انجام نشده بود.
معاون استاندار مازندران از افتتاح تصفیه خانه شیرابه زباله انجیل سی بابل در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: پروژه کمپوست و تصفیه زباله انجیل سی در حال انجام است.
نبیان به تخصیص 300میلیارد ریال اعتبار دولتی امسال برای پروژه نیروگاه زباله سوز ساری اشاره کرد و گفت: امیدواریم مشکلات زباله استان مازندران حل و فصل شود.
وی برگزاری دوره های آموزشی تفکیک زباله از مبداء به دهیاران استان را مهم خواند و گفت: آموزش و فرهنگ سازی برای اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا یکی از مهمترین برنامه استانداری است و این طرح 30 تا 35 درصد میزان زباله را کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تفکیک زباله از مبدا ،به اعتقاد کارشناسان نخستین گام در مدیریت پسماند است بطوریکه علاوه بر صرفه اقتصادی ناشی از کاهش هزینه های حمل و نقل ، هزینه های دفن و همچنین جداسازی مواد ارزشمند در مراحل اولیه ، آلودگی کمتری را متوجه محیط زیست می کند .
شهرداران و فرمانداران مازندران در هفته های اخیر برای حل معضل لاینحل 30 ساله زباله استان با برگزاری مراسم رسمی ،عملیات طرح تفکیک زباله از مبداء را به عنوان یک فعالیت حساس و مهم زیست محیطی کلید زدند.
از آنجاییکه روستاهای مازندران در کنار یکدیگر و در مجاورت شهرهای استان قرار دارند معضل زباله روستاها نیز به زباله شهرهای استان اضافه شده و حتی نوع زباله های روستایی نیز با شهرها یکسان شده است .
طرح جمع آوری و حمل و نقل زباله ها در روستاها با همکاری دهیاری های روستاها نیز در برخی از مناطق استان در چند سال اخیر انجام می شود .
ریختن زباله در حاشیه راههای اصلی مازندران دیگر معضل زیست محیطی ناشی از بلاتکلیفی دفع زباله در استان مازندران است که این مشکل علاوه بر اینکه هزینه زیادی را روی دست اداره کل راه ترابری می گذارد ، وضعیت ظاهری جاده ها را نازیبا و زشت کرده و علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی به صنعت گردشگری نیز صدمه وارد می کند.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/1899/6990



انتهای پیام /*